Welke Robotstofzuiger kopen?

Robotstofzuigers zijn in vele prijsklasse, merken en modellen verkrijgbaar. Eén van de meest populaire robotstofzuigers is de iRobot, van het merk Roomba. Volgens Mediamarkt, en zij zullen het vast wel weten, behoort de iRobot wereldwijd tot de best verkochte merken. De Neato mag dan naar verluid tot de absolute top behoren, de iRobot is ook top .. en een stuk vriendelijker geprijsd.

Beste koop, Consumentenbond

Vorig jaar publiceerde de Consumentenbond voor haar leden het overzicht van ‘de beste koop’ Robotstofzuigers. Om het overzicht te krijgen zul je lid moeten worden van de Consumentenbond, maar het is het lidmaatschap dubbel en dwars waard. Een maandabonnement bedraagt € 5,75/ maand (en maandelijks opzegbaar), waarin alle online overzichten o.a. zijn terug te vinden van beste geteste producten.

“De beste koop” wil overigens niet per se zeggen welke robotstofzuiger de “allerbeste” is, maar welke stofzuiger de beste prijs/kwaliteitsverhouding biedt. Robotstofzuigers variëren ontzettend in prijs; vanaf circa € 100 tot ruim € 1000 koop je een robotstofzuiger, alleen daarom al loont het bijzonder de moeite een eerlijk verslag na te lezen over ‘de beste koop’.

Top 5 lijst

Op de website ‘Robotstofzuigervergelijken.nl‘ vind je een top 5 lijst van de best verkochte robotstofzuigers terug, zo krijg je een actueel beeld van klanten die jou voorgingen en kun je reviews teruglezen. Ieder huishouden heeft nl. zo zijn specifieke kenmerken en vereisten waaraan een robotstofzuiger idealiter zou moeten voldoen onder die specifieke omstandigheden.

Sommige robotstofzuigers gaan moeiteloos onder banken en kasten door, maar zijn niet ‘trapgat-proof’, en weer andere merken presteren minder goed bij drempels en verhogingen (hoogpolige tapijten). Het is dus maar net hoe de inrichting van je woning is om een verstandige eindbeslissing te nemen.

Dit artikel is geplaatst door (Suzan), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.