Houten vloeren leggen in huis

 

 Als je een nieuwe woning gekocht of gehuurd hebt is er een grote kans dat de vloer die erin ligt niet naar je smaak is of dat er helemaal geen in aanwezig is. Dit betekent dat je zelf een vloer dient te leggen of deze door een bedrijf laat aanbrengen. Een veel gekozen optie is tegenwoordig een houten vloer. Houten vloeren kopen doe je eenvoudig online of in de winkel en de keuze is groot zodat er voor iedereen wel wat te vinden is.

 

Hoeveelheid materiaal die je nodig hebt

Daar waar een houten vloer vroeger nog erg kostbaar was en veel duurder dan andere manieren van vloerbekleding valt dit tegenwoordig mee. Als je de prijzen goed vergelijkt zul je ontdekken dat een laminaatvloer nagenoeg even duur kan uitvallen als een houten vloer. Een houten vloer bestaat uit losse planken. Deze planken worden aan elkaar gelegd tot een complete vloer. De kosten hiervoor worden geteld per vierkante meter. Het is daarom zaak, zeker als je zelf de houten vloer wilt aanleggen, eerst goed te meten hoeveel je nodig hebt. Het is niet nodig veel te veel aan te schaffen maar net te weinig is ook niet praktisch.

 

Houten vloer laten leggen door een professioneel bedrijf

Een houten vloer kun je ook laten aanleggen door een gespecialiseerd bedrijf. In dat geval meten zij hoeveel ze nodig hebben en zorgen voor de aanleg van de vloer en de afwerking ervan. Hout is een natuurlijk product en de vloer kan daarom wel de neiging hebben uit te zetten of te krimpen naar gelang de weersomstandigheden veranderen. Hiermee wordt bij het leggen ook rekening gehouden. Zo krijgt de houten vloer altijd genoeg speling om uit te kunnen zetten en bij krimpen wordt er voor gezorgd dat er geen al te grote gaten tussen de planken kunnen ontstaan.

 

Een houten vloer kan lang meegaan

Een houten vloer doet warm en natuurlijk aan en afhankelijk van welke kleur of houtsoort je kiest kan het een ouderwetste uitstraling krijgen. Kijk bij het aanschaffen van een dergelijke vloer altijd eerst goed wat geschikt is en bij de rest van het interieur past. Houten vloeren zijn in verschillende kleuren en gemaakt van verschillende soorten hout te koop. Als je niet goed weet wat voor kleur je wilt hebben kun je ook voor een blanke vloer kiezen die je na het leggen aflakt. Dan is de vloer ook beter bestand tegen vlekken en erop lopen. Een houten vloer kan tientallen jaren meegaan maar je dient er wel rekening mee te houden dat je deze met regelmaat dient te behandelen.

 

Intensief gebruik of net even wat minder

Een houten vloer zorgt voor een goede isolatie van het vertrek en kan ook geluiddempend werken. In de regel voelt een houten vloer minder koud aan dan bijvoorbeeld tegels. Kijk ook altijd goed hoe intensief de vloer gebruikt wordt. Als deze in een vertrek komt te liggen waar weinig gelopen wordt kun je ook met wat minder dik hout uit de voeten.

Deze advertorial is geplaatst door (basme), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.