Kies voor een kitchenette als de ruimte in huis beperkt is

Niet iedereen is even groot behuisd. Om toch de beschikking te hebben over alles wat je wenst is het daarom zaak ervoor te zorgen dat je je woning slim inricht. Er zijn veel bedrijven die je laten zien hoe je dit kunt doen. Dit geldt niet alleen voor een woonkamer of slaapkamer maar ook voor de keuken. Met wat minder ruimte kun je het beste eens kijken bij de beschikbare kitchenettes. Dan heb je toch de beschikking over een volledig keukenblok maar alleen in een wat kleinere uitvoering.

Oorsprong op vaartuigen

Een kitchenette bestond oorspronkelijk op schepen. Daarop was het vaak woekeren met de beschikbare ruimte en om toch de spullen die nodig waren in de kombuis op te kunnen slaan en eten netjes te serveren voordat het naar de bemanning ging werd gebruik gemaakt van de kitchenette. Feitelijk staat het dan ook voor niks meer dan een kleine keuken.

Veel toepassingen mogelijk

Kitchenettes worden in tal van woningen toegepast. Hierbij kan gedacht worden aan een studentenwoning, een seniorenwoning, een kleine studio maar ook in vakantiehuisjes zie je ze vaak terug. Zelfs voor kantoorpanden zijn ze geschikt. Zo heb je de beschikking over een kleine keuken waar je toch maaltijden kunt bereiden. Meestal zit de gewenste apparatuur er ook nog eens ingebouwd. Denk hierbij aan een kraan met spoelbak, een magnetron of vaatwasser. Zo ben je van alle gemakken voorzien in een kleine ruimte.

Bepalen wat je van de kitchenette verlangt

Een kitchenette kun je online bekijken bij diverse aanbieders maar er zijn ook keukenhandelaren die ze opgesteld hebben in hun showroom. Zo kun je zien wat er mogelijk is in een kleine ruimte. De kitchenettes bestaan in standaardmaten en -uitvoeringen maar kunnen ook op maat gemaakt worden. Het is daarom belangrijk dat op voorhand gemeten wordt hoeveel ruimte er in huis beschikbaar is voor de keuken maar ook naar wat je ervan verlangt. De een zal liever een magnetron hebben terwijl de ander een vaatwasser wenst. Als de kitchenette op maat gemaakt wordt kan dit ingetekend worden.

Offerte voor een kitchenette aanvragen

Een kitchenette valt doorgaans voordeliger uit dan een gewoon ‘groot’ keukenblok. Het is echter verstandig altijd eerst een offerte aan te vragen voordat je overgaat tot de aanschaf van een kitchenette. Zo weet je als klant waar je aan toe bent maar kun je ook aangeven wat je wensen zijn en kijken of deze binnen het beschikbare budget passen.

Eigenschappen van de kitchenette

Een kitchenette dient over dezelfde eigenschappen te beschikken als een normaal keukenblok. Het is dan weliswaar kleiner maar ook een kitchenette dient makkelijk te zijn schoon te maken en behoeft ook een goed aanrechtblad. Daarnaast is het zaak dat de kastjes en apparatuur van goede kwaliteit zijn zodat je er lang mee vooruit kunt. Een kitchenette is voor iedereen die een kleine woning heeft toch de keuken waarin eten bereid wordt en zeker niets minder dan een groter keukenblok.

Meer keuken: