Boomstamtafels: eerlijk, uniek en stoer

De laatste 10 jaar gaan we steeds voorzichtiger om met industriële erfgoed. Vroeger werd een oude fabriek gedachteloos gesloopt. Tegenwoordig krijgen oude industriële complexen soms een tweede leven. Het worden vaak hot spots voor creativiteit en vernieuwing. Kleine bedrijven, ambachtslieden, kunstenaars en horeca vinden elkaar daar.

Back to basic

In deze wereld van soms wat tegendraadse creativiteit zijn een aantal jaren geleden de boomstamtafels ontstaan. Dit ligt voor de hand. De inspiratie ligt in een oude fabriek nu eenmaal voor het oprapen. Eenvoudig, strak, eerlijke materialen en een stoere look. Back to basic.  En dat is precies wat je bij een tafel ziet die is gemaakt uit een boomstam. 

De boomstamtafel als eettafel

Deze robuuste eettafels komen in allerlei soorten en maten. Het kunnen strakke eettafels zijn, maar soms blijft de organische vorm van de boom behouden in het design. De tekening van het hout maakt elke boomstamtafel uniek. Geen massa productie a la Ikea, maar eerlijk ambachtelijk werk. Oneindig veel mogelijkheden. Boomstamtafels zijn te gebruiken als eetkamer tafel, maar natuurlijk ook in de woonkamer en studeerkamer. Mits goed bewerkt is zo’n tafel ook als buitentafel geschikt. Je barbecue of tuinfeest krijgt dan net even dat extra, dat het onvergetelijk maakt. Natuurlijk kun je ook je eigen wensen voor soort hout, ontwerp en afwerking bespreken met de fabrikant. 

Degelijk en duurzaam

Boomstamtafels zijn praktisch, oerdegelijk en duurzaam. Ze zijn simpel schoon te houden. Onderhoud kost weinig tijd. Door de afwerking en de tekening van het hout heb je een heel mooie en unieke tafel in huis. Een schaduwpuntje is dat de boomstamtafels meestal tamelijk veel wegen. Je verplaatst zo’n tafel niet zo maar even.