Je tegelvloer weer stralend als nieuw

Toen je huis 10 jaar geleden gebouwd werd, was die stralende tegelvloer een echt pronkstuk. Maar doorheen de jaren verloor hij zijn glans en ziet hij er veel minder stralend uit. In een poging hem toch weer even mooi te krijgen, heb je al allerlei middeltjes en schoonmaakproducten getest. Maar het resultaat? Dat is nog steeds hetzelfde. Alle dingen verouderen nu eenmaal… Daar ben je fout! Je tegelvloer kan zeker terug schitteren zoals voorheen, je zocht de oplossing gewoon op de foute plek.

Vaak ligt het probleem bij een tegelvloer niet aan de tegels zelf, maar aan de voegen tussen de tegels! Denk maar even terug. Toen de tegels net waren geplaatst, waren de voegen nog proper en stralend wit. Maar doordat er jarenlang over gestapt is, door invloeden van buitenaf en door de inwerking van schoonmaakproducten en dergerlijke zijn de voegen verkleurd of kunnen er vlekjes op zitten. Zeker bij de voegen badkamer en keuken komt dat vaak voor door de vochtigheid, water en kookdampen. Het valt niet mereen op, maar na een tijdje zal dat allemaal een zware invloed hebben op de voegen. Moest je een foto van de nieuwe tegelvloer naast je tegelvloer nu houden, zal je een groot verschil zien.

Hoe kan je de voegen in je tegenvloer dan weer schoon krijgen? Dat kan op verschillende manieren. Natuurlijk zou je ze opnieuw kunnen laten voegen, maar dat hoef je pas te overwegen als er niets anders werkt. In eerste instantie kan je proberen je voegen schoon te maken. Dat kan met wat bleekmiddel en een tandenborstel om het bleekmiddel goed op de voegen te schuren. Daarna nog eens afspoelen met warm water en dat zullen de voegen weer een pak schoner zijn. Een andere oplossing is de voegen wit maken met speciale voegen verf. Dan zien de voegen er zeker weer zoals nieuw uit.