Bomen van onlinegroen.nl

De krentenboom word in het Latijns de Amelanchier Lamarchii genoemd. De Amelanchier lamarckii is de bekendste krentenboom in de Nederlandse tuinen en parken. Deze krentenboom bloeit al heel vroeg in het voorjaar en heeft dan prachtige witte bloemen. Dit soort krentenboom is zowel in struik als boom te verkrijgen. Zonder enige snoei zal de krentenboom zo’n zeven meter hoog worden. De krentenboom kan goed tegen snoeien. Alleen is het vaak niet nodig om hem te snoeien of hij moet teveel ruimte in je tuin gaan innemen. Doordat de krentenboom vrij breed uit groeit is het ook een geschikte struik om als haag te gebruiken. In de herfst heeft de krentenboom prachtige herfstkleuren. liquidambar Dit varieert dan ook van rood tot oranje. In het voorjaar heeft de krentenboom mooie brons gekleurde bladeren. En in de zomer worden ze groen. Een mooie wisseling van kleuren aan één boom. Een krentenboom kan op alle grondsoorten groeien. Staat wel het liefst een beetje in de zon en schaduw of volop in de zon. Nooit volledig in de schaduw. Een krentenboom kun je het beste tussen oktober en juni planten. In deze periode worden ze met kluit geleverd. In de zomer in pot om zo genoeg vocht bij de wortels te behouden. De krentenboom is een geurloze boom.

Esdoorn. De esdoorn is er in vele varianten. Er zit verschil in de kleur van het blad en de vorm van het blad. Zo heb je esdoorns met rood blad, maar je hebt ze ook met geel blad. Zo is er ook blad die handvormig is. Waar alle esdoorns wel bekend om staan zijn de prachtige herfst kleuren. Een prachtige uitstraling van de esdoorn waar ze bekend van zijn. De esdoorn is een snelgroeiende boom. Zo kan een esdoorn wel tot 30 meter hoog worden. Een esdoorn is geen wintergroene boom. Dit betekend dat het in de herfst zijn bladeren gaat verliezen. Verder is de esdoorn in het onderhoud vrij makkelijk. Een esdoorn hoef je niet te snoeien. Wil je dit toch wel doen omdat hij te groot word, doe dit dan in het voorjaar. Niet alleen zijn prachtige bladeren in de herfst maakt de esdoorn zo bijzonder. De bast van de esdoorn is net zoiets bijzonders. Vooral in de winter is het een prachtig gezicht. Een paarsrode stam met witte strepen. Een echte blikvanger voor in je tuin. De beste tijd om een esdoorn te planten is van oktober tot juni.