Een stijlvol kantoor helpt sales

Een stijlvol kantoor kan zowel sales als productiviteit stimuleren. Door een stimulerende omgeving te hebben doen medewerkers meer en nemen potentiële bedrijven je serieuzer als business partner.

Kijk eens naar de super-coole design kantoren die ervoor zorgen dat medewerkers nooit aan inspiratie ontbreken. Voor sommige gelukkige creatieve agentschappen zijn de dagen van saaie en dodelijke kruipruimten ver weg, met werkgevers die beseffen dat de inspirerende omgeving directe invloed kan hebben op hun creativiteit en op de sales.

Ze hoeven zich niet te richten op de beroemde, dure gebouwen op de Zuidas. Een rustige omgeving, spelletjesgebied of een geweldige design kantoormuur kan allemaal helpen om de creatieve sappen te laten stromen. Een hoop kosten kunnen dus worden bespaard om sales te behalen, terwijl de creativiteit toch ongedwongen door kan gaan.


Dit zijn een aantal ideeën voor geweldige designkantoren, die zijn ontwikkeld om alle creatieve behoeften van een artistiek personeel in te spelen. Waarom zou iemand overwegen om thuis te werken als ze in een van deze plaatsen zouden kunnen worden ingeënt?

Bekroonde New York City-based design en branding firma ICRAVE combineert bijvoorbeeld minimalistische aspecten in zijn geweldige kantoren. Met gebieden die zijn ontworpen om hotellobbies nate bootsen en de receptie om te toveren als DJ-stand, zijn er een aantal erg leuke aspecten van dit interieur.

De ruimte van 8.000 vierkante meter op Madison Square Park biedt flexibele werkplekken om de interactie en samenwerking van werknemers te stimuleren. Met houten decoratie en schattige krijtborden is het een kantoor waar we graag mee werken.

Verder zijn Google-kantoren echt ongelooflijke plaatsen, dus je zal niet verbaasd zijn om meer dan één in deze lijst te vinden. Maar onze favoriet van al zijn ontwerpen moet het Zürichse kantoor zijn. Hoe Google-medewerkers hier werk gedaan krijgen, we hebben geen idee.

Er zijn kamers om te sporten, te zingen en te dansen, massage te krijgen, een aquarium waar medewerkers kunnen ontspannen in een bad met schuim, een hemel lounge, een jungle en een filmkamer, glijbanen, brandweerpalen en nog veel meer. Maar we houden ook van de verschillende thematische Gondels die als vergaderzalen dienen. Verbazingwekkend.

Montreal ontwerper Jean de Lessard heeft de BICOM kantoren gevuld met allerlei stijlvolle goodies. Hij is onlangs in opdracht van de kantoren van het Canadese PR-bureau BICOM Communications omgezet in een gebied dat haar medewerkers inspireert en creativiteit opricht. Het resultaat is deze grote open ruimte, gevuld met allerlei stijlvolle goodies.

Het belangrijkste kenmerk van het ontwerp van Lessard is de huisachtige peulen, om werkgebieden te definiëren en elk met hun eigen inrichting, inclusief nep gras en houtpanelen. De maatschappelijke gebieden van het bedrijf bevatten een aantal lichte meubels en zijn naam in heldere lichten.

Dit plantenbesmette paleis is het kantoor van het spelbedrijf Mind Candy. Dit is geen gewone werkruimte. Het nieuwe hoofdkwartier van het bedrijf is voorzien van astroturf tapijten, wijnranken die van het plafond hangen, een houten boomhuis en peperkoekhuis, die als vergaderzalen verdubbelen, helder kunstwerk rondom elke hoek, een inklapbare muur en rustige gebieden die eruit zien als hobbitgaten. Last but not least, er is een helter skelter-stijl glijbaan om werknemers van de ene verdieping naar de andere te leveren. Geweldig!

Wie heeft trappen nodig als je deze koele glijbaan tussen vloeren kunt nemen?

Het kantoor van Google Japan is versierd met luide patronen en lichte kleuren, evenals enkele inspirerende voorbeelden van meubelontwerp. Elk team heeft een eigen specifiek ontworpen gebied die het thema vet in je gezicht blaft. Hoewel dit milieu misschien niet voor ieders smaak is, is het nog steeds een mooi indrukwekkend kantoor voor de negen tot vijf mentaliteit.

We houden van het overweldigende gebruik van typografie voor een van de vergaderzalen van Adobe. Eerder dit jaar gaf Rapt Studio de 260.000 vierkante voet campus van Adobe een briljante creatieve makeover. Deze exclusieve videodocumenten El Mac maakt zijn spuitverfmuur af. Het is een een-of-a-kind project dat het hele gebouw rond een stuk straatkunst centreert. Als dat niet voor hogere creativiteit en sales leidt voor klanten, dan weer ik het niet meer.

Naast het werk van El Mac, is er ook een muurschildering van tattoo en straatkunstenaar Mike Giant. Het ontwerp beschikt ook over een medewerkerscafetje, een volledige NBA-binnenste basketbalveld, een speelkamer genaamd The Bunker, een volledig uitgeruste fitnessruimte en interactief kunstwerk geïnspireerd door Adobe's producten.

We vragen ons af hoe lang het nodig was om deze geweldige cabine uit te bedekken met al die stickers …