Ronde, vierkante of ovale eettafel kopen?

De zoektocht naar een eettafel is onderdeel van de voorpret bij de inrichting van een eetruimte. Zoals veel meubels in jouw interieur zegt de keuze ervan niet alleen iets over jouw persoonlijkheid, maar is het ook een stuk waar je jarenlang mee doet. Een eettafel dient vaak ook meerdere doeleinden. Behalve gezellig dineren, eet je er ook graag een snelle boterham aan of bespreek je belangrijke thema’s. Je gebruikt de eettafel af en toe als bureau of als speltafel en misschien wel als vergadertafel. Denk na over de manier waarop je een eettafel gaat gebruiken en welke stijl het best bij je past.
 

Tafelen aan een rond modelVeel mensen herinneren zich vast nog de opleving van de ronde eettafel als stijlicoon in de jaren ’70. Nu deze stijl weer helemaal terug is past een ronde tafel prima in een trendy interieur en schept de ronde vorm een unieke sfeer in een eetruimte. Het grootste voordeel van deze tafel in de hoge gezelligheidsfactor: iedereen die aan tafel zit is gelijkwaardig. De natuurlijke vorm voorkomt dat je blauwe plekken oploopt, simpelweg omdat een ronde tafel geen puntige hoeken heeft. In die zin is een ronde tafel bij uitstek geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Ornamenten of een vaas bloemen komen prachtig tot zijn recht op een ronde tafel. Rekening moet gehouden worden met eventuele tafelkleden. Vergeet daarbij niet een ronde vorm en goede maat uit te zoeken.
 

Hip to be squareEen vierkante of rechthoekige tafel doorstaat de tand des tijds. De vorm past in nagenoeg ieder interieur en is praktisch. Het gehele tafeloppervlak is bruikbaar! Je kan makkelijk schuiven met bijvoorbeeld vazen, ornamenten of borden, het ene gedeelte gebruiken voor een activiteit en het andere gedeelte voor een of meerdere eters. Let bij de keuze voor een vierkante tafel op waar de poten zich bevinden. Bepaal hoeveel mensen er gemiddeld aan de tafel gaan zitten en of ze niet met de benen klem komen te zitten.
 

Ovale eettafel

Op de stijlguru’s zal een ovale eettafel grote aantrekkingskracht hebben. Het is een echte blikvanger door zijn afwijkende, anders dan anders – vorm. Een ovale tafel is een statement. Een tafel in deze vorm zal een ornament op het blad omlijsten als een schilderij. Deze vorm past dan ook heel goed bij strakke interieurs. Ondanks zijn strakke uitstraling blijft het een organische vorm en valt daarmee onder tijdloos ontwerp.