Loungeset voor de tuin

Als het weer weer mooier wordt, de zon wat vaker doorbreekt en de buren al ruimschoots aan het barbecueën zijn, is het tijd om eens een blik op je tuin of terras te werpen en om voor jezelf te beoordelen of deze nog past bij je huidige wensen. Zou je vaker buiten willen zitten, met je gezin, je vrienden of helemaal in je eentje met een goed boek? Waarom doe je dat eigenlijk niet wat vaker? Soms kan dat simpelweg zijn omdat het binnen gezelliger is, of omdat de bank in je woonkamer zo lekker zit. Gelukkig hoeft dat niet langer een belemmering te zijn, want er zijn heel veel prachtige loungesets te vinden die net zo comfortabel zijn en net zo lekker zitten als de bank in je woonkamer.

Lounge diningset op je terras

Zit je meestal liever aan tafel, omdat dat hoger zit, of omdat je je spullen goed kwijt kunt en kunt doen wat je wilt doen? Een krantje lezen bij het ontbijt, bijvoorbeeld – of een puzzeltje maken met een lekkere fles wijn in de buurt? Er zijn prachtige lounge diningsets te verkrijgen die het comfort van de loungeset combineren met het praktisch gemak van een eettafel. Probeer er gerust eens één uit in een winkel: je zult zien dat je op een lounge diningset heerlijk kunt zitten maar dat je intussen wel alle gemak van de eettafel hebt. De lounge diningset is in verschillende stijlen, materialen en kleuren te verkrijgen, dus het is niet heel moeilijk om een prachtige set te vinden die bij jouw persoonlijke stijl past.

Tuinmeubelen

Sommige tuinen vragen gewoon op heel specifieke tuinmeubelen, zoals romantische loveseats, een bistro setje en een bankje tegen een muur of onder een prieeltje. Met de juiste tuinmeubelen kun je een belangrijk deel van de sfeer van je tuin bepalen. Het is daarnaast ook erg belangrijk dat je je tuinwensen goed in het oog houdt. Wil je vooral relaxen en zonnen in de tuin, dan is een loungebed – met of zonder parasol – misschien een tuinmeubel dat heel goed bij je past. Maar krijg je elke week een vriendengroep over de vloer die gezellig komen barbecueën, dan is het misschien praktischer om modulaire tuinmeubels te hebben die makkelijk te verschuiven zijn, of inklapbare stoelen die je makkelijk weg kunt zetten. Flexibiliteit en gezelligheid is dan misschien belangrijker dan individueel comfort.

Je tuin als verlengstuk van je woonkamer

Het is helemaal in: de tuin als verlengstuk van je woonkamer. Je ziet steeds meer dat mensen extra aandacht aan de inrichting van hun tuin besteden, en dat er daarbij vooral wordt gelet op het doortrekken van de stijl. Bijvoorbeeld door houtkleuren of houtsoorten in de tuin te gebruiken, die ook in de woonkamer terugkomen. Of door de felle kleuren uit de woonkamer door te trekken in de tuin, door een kunststof tuinmeubel in diezelfde kleur, of door plantjes, kussens en andere accessoires in die kleur te gebruiken. Natuurlijk helpt de tuinarchitectuur ook bij het creëren van een verlengde woonkamer: lijnen in het huis, vormen van de woning zelf, hoog-laag effecten kunnen allemaal doorgetrokken worden in de tuin.

Bekijk ook: Picknicktafel