Verloren autosleutels – snel een goede slotenmaker vinden

 

het kan zelfs de beste overkomen, je vind jezelf plots buitengesloten uit je auto, omdat je de auto’s in het contact hebt laten zitten voordat je de auto op slot deed, of je bent je autosleutels kwijt en je hebt geen idee waar je ze hebt gelaten. Het is een lastige situatie die op twee manieren opgelost kan worden. De eerste is om de reserve sleutels op te zoeken. Als dat niet mogelijk is – bijvoorbeeld omdat de reserve sleutels thuis op drie uur rijden liggen – dan kun je de diensten van een auto slotenmaker inroepen.

 

Rotterdamse slotenmakers zoals slotenmakerrotterdam010.nl, per definitie, zijn goede vaklieden die van stukken metaal sloten en sleutels maken, en daardoor een slotensyteem ontwikkelen en/of ze zijn getraind in het openen van sloten. Auto slotenmakers kunnen de autosloten voor de gek houden door met een reserve sleutel te werken. Hoewel vroeger slotenmakers alleen met metaal werkten, zijn ze door de verspreiding van elektronische systemen ook goed geworden in het omgaan met elektronische sloten. 

 

Het is altijd handig om de contactinformatie te hebben van een goede slotenmaker, of het nu een zelfstandige is of een bedrijf. Voordat een ongeval plaatsvindt, kijk zorgvuldig welke slotenmaker je afdoende en snel van je problemen die je tegen kunt komen met je autosloten af kan helpen. Zorg ervoor dat je jouw slotenmaker altijd kan bellen, dat ze rond de klok werken en dat ze in de buurt zijn van je werkplek en/of plek waar je ze nodig hebt. Dezelfde voorzorg zou je moeten hebben wanneer je gaat reizen: houdt de regio’s waar je heen wilt in de gaten en zoek alvast een slotenmaker zoals locksecure.nl (in Rotterdam) daarin op die je 24/7 kunt bellen in het geval zich er iets voordoet. 

 

Om de juiste slotenmaker te selecteren moet je eerst beginnen met onderzoek. Het internet maar ook de gouden gids staat bol van informatie over zelfstandigen, bedrijven en mobiele slotenmakers op afroep. Websites en gouden gids pagina’s staan hebben vaak de specialisatie, tarieven, garanties, vergunningsinformatie en contactinformatie over elke actieve slotenmaker. Maak een lijst van slotenmakers  die interessant zijn naar aanleiding van dit onderzoek. Vervolgens, vergelijk alle slotenmakers op je lijst aan de hand van een lijst met competenties die ze moet bezitten zoals: 

  • De hele dag beschikbaar kunnen zijn. Inclusief weekends en vakanties. Je weet nooit wanneer je een autonoodgeval tegen komt en je slotenmaker moet beschikbaar zijn als dit gebeurd. De slotenmaker moet ook een redelijk snelle responstijd hebben. Het helpt natuurlijk als je slotenmaker zich in jouw buurt bevindt. 
  • Lengte en diepte van de kennis die hij heeft van sloten en vaardigheden. Een slotenmaker moet zich tenminste verdiept hebben in het soort autoslot dat gebruikt wordt in jouw auto. Als je auto een transponder heeft om de sloten te openen, zorg er dan ook voor dat de slotenmaker gekwalificeerd genoeg is om hiermee om te gaan. 
  • Vergunning en licenties en samenwerkingsverbanden van de slotenmaker. Deze zijn nodig om de geschiktheid van de slotenmaker te beoordelen en om jezelf te verzekeren via de branche regels en wetten.