10 tips hoe je slotenmaker fraude kunt voorkomen

 

Hoe angstig het ook mag klinken, slotenmakersfraude wordt een onderdeel van ons dagelijks leven. Slotenmakers richten zich op auto en huiseigenaren wanneer ze het meest kwetsbaar zijn en wanhopig hulp nodig hebben, in een noodgeval en willen rekenen op assistentie. 

Meestal denken we dat het vinden van een slotenmaker online een slim idee is. Maar we zouden slachtoffer kunnen worden van frauderende slotenmakers die echte slotenmakers nadoen op het internet. Het is zo dat neppe slotenmakers echte slotenmakers zoals een ambachtelijke slotenmaker in Rotterdam: www.slotenmakerrotterdam010.nl nadoen en daarvoor hoeven ze niet eens een eigen bedrijf te hebben. Soms zijn deze zogenaamde slotenmakers niet eens goed getraind en werken ze via call centers ver weg. 

 

Een dingen die je kunt doen om je te helpen bij het voorkomen van een frauderend bedrijf of door een ongetrainde nepper. 

 

1.lokaal is het sleutelwoord. 

Doe van te voren onderzoek. Neem de tijd en haast je niet. als een slotenmaker is geregistreerd onder een lokaal adres, google dan eerst dat adres en kijk of het zelfde bedrijf ook nog ergens anders geregistreerd staat. Zelfs als je in een noodsituatie zit zou je er altijd op moeten letten of de telefoon beantwoordt wordt met een standaard uitdrukking zoals welkom bij slotenmaker services. Als degenen die je belt niet zijn bedrijfsnaam wil geven is het tijd om een andere slotenmaker te vinden. 

2. bekijk identificatie en vergunning

Als de slotenmaker arriveert op de plek van bestemming is het belangrijk om te vragen naar identificatie, inclusief een vergunning als dat noodzakelijk is. 

Van alle staten, hoeven er maar 15 een vergunning te hebben, waardoor het een misdrijf wordt om te werken of zelfs maar te adverteren als slotenmaker zonder vergunning. Kijk of jouw staat en van die 15 staten is. 

3. let op lage prijzen

Vraag altijd om een prijsopgaaf via de telefoon voordat je slotenmaker ontmoet. Wees sceptisch bij elke slotenmaker die een ongelofelijke lage prijs doorgeeft. Dat zijn rode vlaggen. Vraag altijd naar het uurloon, nooddienst tarief en de service kosten. 

Laat nooit iemand beginnen met werk thuis of aan de auto voordat je weet wat de kosten zullen gaan zijn. 

4. hopelijk zijn er geen verborgen kosten

Het is belangrijk om te checken of er geen extra kosten kunnen worden gerekend, in het bijzonder in het geval van nooddiensten. Een oplichter kan ook opmerken dat je huisslot is verouderd en dat het vervangen moet worden. Dan rekenen ze daarvoor een gigantisch vermogen om het oude slot te vervangen door het nieuwe high tech slot maar dat is zelden het geval. Je kan eindigen met hen voor de vervanging van een goed slot door ene goedkoper slot te betalen. 

5. vraag naar autoregistratie. 

Kijk altijd naar je omgeving. Als iemand arriveert in een niet gemarkeerd busje en ze claimen een slotenmaker te zijn laat ze dan zeker niet beginne met het werk. Echte slotenmakers sturen hun werknemers altijd in een bus met logo’s telefoonnummers, en met merkgereedschap. Dit is een oproep tot waakzaamheid.

6. vraag naar een papieren prijsopgaaf

Vraag altijd naar een papieren prijsopgaaf. Dit voorkomt het betalen van verborgen kosten en extra manuren. Als een slotenmaker niet graag een papieren prijsopgaaf wil geven laat hem dan niet beginnen aan het werk. Dit betekend namelijk dat ze niet betrouwbaar zijn en alleen uit zijn op snel geld. 

7. prijsopgaaf ter plekke zou overeen moeten komen met de papieren prijsopgaaf

Elke betrouwbare slotenmaker zal je een gedetailleerde prijsopgaaf geven tijdens het telefonische gesprek. Dit is inclusief voorrijkosten, uren alsmede de onderdelen. Deze prijsopgaaf zou moeten overeenkomen met de opgaaf ter plekke. Slotenmaker die je willen oplichten zullen hun opgaaf veranderen bij aankomst door er allerlei verborgen kosten aan toe te voegen voordat het werk zelfs maar begonnen is. 

Hoed je voor oneerlijke aanbieders

8. zeg nee tegen boren en vervanging

Elk slotenmakersbedrijf dat adviseert om een slot uit te boren of te laten vervangen is een oplichter. Ervaren slotenmakers kunnen bijna elke deur open krijgen. Als ze het slot willen uitboren zeg dan gelijk nee. Er is een grote kans dat ze dit doen om je op te lichten voor veel geld. Alle eerlijke slotenmakers trainen hun monteurs zodat ze elke deur kunnen openen.

9. voorkom contante betalingen

Alle echte slotenmakersbedrijven geven je de optie om te betaken met contant, cheque of per creditcard. Elk bedrijf dat staat op contante betaling is alleen uit op snel geld en er is een 99.99% kans dat dit oplichters zijn. Het is ook een belangrijke vraag die je van te voren zou moeten vragen. Weet van te voren hoe je kunt betalen voordat er aan het werk begonnen wordt.  

10. laat de slotenmakers niet alleen tijdens het werk

Ik suggereer niet dat je de slotenmakers niet zou moeten vertrouwen die komen om je te helpen maar het is belangrijk om een oogje in het zeil te houden. Je voorzichtigheid kan voorkomen dat je opgelicht wordt. 

 

Een betrouwbare slotenmakersbedrijf is locksecure.nl (in Rotterdam)