Houten vloer is de basis van uw interieur

Een houten vloer is een sieraad in uw interieur en vormt de basis van uw woning. Houten vloeren zijn bovendien gemakkelijk en hygiënisch schoon te maken. Ze hebben weinig onderhoud nodig. Regelmatig stofzuigen of een wekelijkse dweilbeurt doet vaak al wonderen voor de uitstraling van de duurzame vloer. Eventuele krassen of vlekken op de houten vloer zijn eenvoudig met olie of was te verwijderen. Creon Vloeren heeft een veelzijdig en betaalbaar assortiment vloeren van verschillende houtsoorten, die met het juiste onderhoud nóg langer meegaan. Van een onderhoudsarme houten vloer heeft u daarom jarenlang plezier.

 

Houten vloer, eenvoudig in onderhoud

Creon heeft hoge kwaliteit vloeren tegen een aantrekkelijke prijs, die snel en gemakkelijk online te bestellen zijn. De planken van het parket zijn in verschillende lengtes, breedtes en houtsoorten verkrijgbaar. Behalve het meest gebruikte eikenhout kunt u ook kiezen voor notenhout, essen, merbau, grenen, esdoorn en teak. U vindt altijd een houten vloer naar wens, die naadloos bij uw interieur past. De houten vloeren kunnen op verschillende manieren worden gelegd. Van zwevend tot visgraatmotief. Om te voorkomen dat zand en steentjes tot kale plekken en krasjes leiden, is het verstandig om de houten vloer regelmatig te stofzuigen en dweilen. Bijvoorbeeld eenmaal per week. Nog grondiger onderhoud is een dieptereiniging, waarbij de vloer met stoom wordt gedesinfecteerd. Zowel oude vlekken als ingelopen vuil verdwijnt. Nabehandelen met onderhoudsolie voorkomt uitdroging van de vloer.

 

Zelf uw houten vloer schuren en daarna lakken of oliën

U wilt natuurlijk dat uw houten vloer zijn mooie uitstraling behoudt. Overweeg dan om uw parketvloer te schuren. Dat kunt u gemakkelijk zelf. Huur een schuurmachine bij een bouwmarkt en zorg dat de gehele houten vloer vrij van spullen is en alle meubels goed zijn afgedekt. Dit stelt u in staat om door te werken en u voorkomt hiermee dat er allemaal stof op uw meubelstukken en woonaccessoires komt. Start met schuren met korrel 40. U kunt indien nodig later verdergaan met een fijnere korrel. U begint met diagonaal schuren, om te vervolgen met het schuren van rechte banen. Op wat moeilijk bereikbare plekken biedt een handschuurmachine uitkomst. Als u klaar bent met het schuren van uw houten vloer, zuigt u al het stof op en kunt u de planken in de lak of olie zetten.

 

Geniet langer van uw houten vloer met regelmatig onderhoud. Creon Vloeren heeft niet alleen mooie houten vloeren tegen scherpe prijzen, maar kan u ook adviseren over het beste onderhoud en behandeling van het parket.