Na de Samsung Galaxy Note 7 nu ook de iPhone 7 brandgevaarlijk?

2016 lijkt geen goed jaar voor smartphones. Eerst werd Project Ara, Google’s modulaire smartphone, opgedoekt. Toen was er de ontploffende Galaxy Note. En nu lijkt de iPhone 7 ook te kampen met problemen. Als de nieuwste iPhone hard moest werken, was er een raar sisgeluid te horen. Op eerste gezicht leek dat niet zo’n groot probleem. Maar nu is ook de eerste brandgevaarlijke iPhone 7 gemeld.

 

Wil je een goede smartphone, die niet zomaar in brand vliegt? Kies dan voor een refurbished smartphone van SWOOP. Elke smartphone wordt op 50 verschillende punten gecontroleerd, waardoor deze weer de levensduur en kwaliteit van nieuw heeft. Alleen betaal je hiervoor een aantrekkelijke prijs.

 

Auto in vlammen op dankzij iPhone 7

Surfer Matt Jones claimt dat zijn auto dankzij de iPhone 7 in brand vloog. De Australische surfer vertelt dat hij aan het surfen was en dat hij zijn net gekochte iPhone 7 in de auto had laten liggen. Toen hij terugkwam, zag hij allemaal rook uit de auto komen.

 

Beelden gemaakt met een andere telefoon laten zien dat de voorste twee stoelen, het dashboard en de pook gesmolten en zwart geblakerd zijn.

 

Uiteindelijk kon de surfer zijn kleren, of wat daar nog van over was, uit zijn auto halen. Uit wat ooit zijn broek was, haalde hij een compleet gesmolten iPhone 7.

 

Jones verklaart dat hij zijn nieuwe iPhone niet heeft laten vallen of dat deze op een andere manier beschadigd is. Iets wat eerder gebeurde bij een man uit Sydney, die viel van zijn fiets waardoor zijn iPhone 7 zo beschadigd raakte dat deze brandwonden veroorzaakte.

 

Apple doet onderzoek naar de zaak

Apple zegt onderzoek te doen naar de zaak. Een ontploffende of in brand vliegende smartphone kan namelijk ook andere oorzaken hebben. De hitte in de auto kan er bijvoorbeeld ook voor gezorgd hebben dat de iPhone in brand vloog.

 

Voorlopig is het dus nog even afwachten wat het probleem is. Maar hopelijk gaat de iPhone 7 niet de Galaxy Note 7 achterna.