Gietvloer als blikvanger

Een gietvloer is een echte blikvanger in uw huis en geeft uw interieur een unieke uitstraling. Een gietvloer is slijt- en krasvast en voelt warm en comfortabel aan. Door de vele variatiemogelijkheden past deze vloer bij vrijwel ieder interieur en woonhuis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen overgaan tot de aanschaf van een gietvloer. De kosten van deze duurzame investering kunnen behoorlijk verschillen. Bij uw beslissing moet u wel bedenken dat u een vloer aanschaft die gemiddeld 30 jaar mee gaat. Dit is een langere levensduur dan de doorsnee vloerbedekking. Het is één keer een grote uitgave, maar dan bent u voorlopig klaar.

Voordelige vloeren op de lange termijn

Het materiaal dat voor uw huis is geschikt en waar uw voorkeur naar uit gaat bepaalt in eerste instantie de prijs. Een gietlaag met epoxy is het voordeligst. Epoxy is echter niet UV bestendig en scheuroverbruggend. Een polyurethaan vloer is wel leverbaar in een UV bestendige uitvoering. De vloer blijft hierdoor mooi op kleur. Naast het soort vloer dat u kiest, speelt ook de ondergrond een rol bij de uiteindelijke totaalprijs. Bij sommige ondervloeren is een speciale voorbehandeling nodig en moeten meerdere lagen worden aangebracht. Een gietvloer is geen standaardvloer en het aanbrengen kost veel tijd. In een woonhuis zijn dikwijls vier lagen nodig. Dit houdt in dat de leverancier veel tijd kwijt is. De gietvloer prijs gaat per m2. Uiteraard geldt: hoe groter het oppervlakte, hoe lager de prijs.