Tuin oplossingen: stel uw vraag!

Onlangs bezochten wij een klant met de hulpvraag om een oplossing te creëren voor een dakterras zónder omheining. Mevrouw had reeds eerder grote houten plantenbakken langs de uiteinden geplaatst, waarvan er ééntje door een windvlaag in de tuin van de buren terecht was gekomen (….).

Het dakterras is dermate ingebouwd tussen hoge muren, dat planten het er niet goed doen. Hoge gebouwen zorgen, door neerslaande wind, nu eenmaal voor veel tocht-beleving. Mevrouw had enkele buxushagen laten plaatsen in de houten plantenbakken; een buxus haag doet het doorgaans overal prima; bij mevrouw op het dakterras verloor hij alleen maar blad en de bladeren die er nog aanzaten waren inmiddels geel uitgeslagen. 

Daarnaast deed zich nog een probleem voor: de buurhonden. Mevrouw kijkt uit op een zeer ruime tuin van de nieuwe buren, wat "anti-kraak" bewoners blijken te zijn, die het historische pand gaan opknappen. En deze mensen hebben 3 honden. Haar kleine hondje (die zo vanaf het dakterras zou kunnen springen) blijft onafhoudelijk blaffen tegen de 'nieuwe buurhonden', wat voor spanning tussen de honden leidt. Mevrouw is bang dat haar kleine hondje eerdaags toch de sprong waagt. 

Dakterras Oplossing 

Wij raadde mevrouw aan vanaf de grond betonnen palen te laten plaatsen, die met een hoogte van ca. 1.25cm boven het dakterras uitsteken. Vanaf dit punt hebben wij een hekwerk gecreëerd, omdat dit niet mogelijk bleek vanaf het dakterras zelf. De betonnen pilaren werden langs de wanden geplaatst en vastgezet met stevige betonpoeren, en verankerd langs de muren. Een zeer solide constructie. Daarnaast zijn er kleinere betonnen plantenbakken geplaatst, die onmogelijk door de wind verplaatst kunnen worden en dus op geen enkele wijze van het dakterras af kunnen waaien tijdens een storm. 

 

Zelf een vraagstuk voorleggen aan ons?

Hebt u zelf een lastige situatie in de tuin waar u een oplossing voor zoekt? Schroom niet en informeer bij ons bedrijf naar de beste oplossing. Bezoek hiervoor onze website: Betondingen.nl en leg uw probleem uit aan één van onze ervaren medewerkers. Voor ieder probleem bieden wij de juist oplossing. 

Lees ook: Tuinmeubel