Een bureaustoel voor ideaal zitcomfort

Een bureaustoel is ontworpen om optimaal zitcomfort te kunnen bieden voor langdurig werken aan een bureau, bijvoorbeeld op kantoor of thuis. Wanneer je een lange werkdag voor de boeg hebt achter het bureau, is het belangrijk dat een stoel flexibel is en de juiste ondersteuning biedt voor het lichaam. Bureaustoelen zijn speciaal ontworpen hiervoor. Over het algemeen kan een bureaustoel 360 graden draaien en heeft de stoel wieltjes, voor wendbaarheid en flexibiliteit. Bovendien zijn bureaustoelen vaak in hoogte verstelbaar, evenals de rug- en armleuningen.

 

Waar let je op bij aanschaf van een bureaustoel?

Aanschaf van een bureaustoel start bij het budget. Wat heb je over voor een goede stoel? Bedenk wel dat als je verwacht veel gebruik te maken van de bureaustoel, een iets hogere investering de moeite waard kan zijn. Vier op de vijf Nederlanders kampt weleens met rugklachten. Dit komt veelal van het langdurig zitten in een verkeerde houding. Maak je lange dagen achter het bureau, dan is het verstandig om een ergonomische bureaustoel. De hoogte, rug- en armleuningen van deze stoelen zijn volledig af te stellen naar de voor jouw perfecte houding. Voor meer informatie over de juiste werkhouding ook op de website van het Arboportaal.

 

Een bureaustoel in eigen stijl

Naast zitcomfort is het natuurlijk ook fijn dat de stoel een mooie uitstraling heeft. Bureaustoelen zijn er in vele soorten en maten. Ga je voor een robuuste klassieke uitstraling? Of heb je liever een modern, licht model? Op de site van Moonen Kantoormeubelen heb je ruime keuze uit verschillende modellen. In de meeste gevallen is een bureaustoel bekleed met kussens van textiel of kunstleer. Bij de luxe uitvoeringen kan dit ook leer zijn. Wanneer je besluit een bureaustoel aan te schaffen snuffel dan eens uitgebreid rond in de showroom van Moonen Kantoormeubelen voor het juiste model, met een aansprekende uitstraling. Dit biedt direct de mogelijkheid om de stoelen in levende lijve uit te proberen.